اولین نسخه اندروید:

عصر اندروید از 22 آکتبر سال 2008 شروع شد. زمانی که T-Moblie G1 در ایالات متحده راه اندازی و عرضه شد.

در آغاز خیلی از ویژگی هایی که ما بدون آن ها نمیتوانیم سر کنیم وجود نداشت به طور مثال: صفحه کلید مجزا ، قابلیت چندلمسی و برنامه های پرداختی و تعداد کمی از علائم تجاری ماندگار این پلتفرم

بر روی HTC G1 عرضه شدند اما پیدایش آن یک جا بود. تعدادی علایم تجاری ماندگار از آن پلتفرم در G1 های اولیه به خط منتاژ رسیدند.

پنجره اطلاع رسانی کشویی
:

فکر کنید که این گوشی اولیه به وضوح بدون نقوص خاص خود بود.

تمامی جهان تصدیق می کردند که پنجره اطلاع رسانی روزی در اندروید تزریق میشود. وجود پنجره اطلاع رسانی در IOS سه سال قبل از این موضوع احساس میشد ،

راه اندازی یک طراحی موثر برای نمایش پیام ها و هشدار هایی که برای کاربران ، در آن زمانی که توسعه برنامه های موبایل در حال رشد بود. این راز در نوار اعلانات (استاتوس بار) منحصر به فرد G1 مخفی بود.

زمانی که نوار اعلانات به سمت پایین کشیده میشد تمام پیام و رویداد ها در لیست واحدی نمایش داده میشد : پیام های متنی ، صوتی ، آلارم و غیره ... این قابلیت اساسی تا به امروز نیز به حیات خود ادامه داده است

حتی در اندروید 4.0 اما بصورت اصلاح شده.

ویدجت های صفحه اصلی:

زمانی که شما می خواستید تغییرات پایداری را در اندروید ایجاد کنید.

این قابلیت متفاوت نه در IOS5 وجود داشت و نه در Winphone 7.5. این قابلیت پشتیبانی غنی سیستم عامل از ویدجت های روی صفحه اصلی بود.

گوگل از همان ابتدا نقشه بزرگی برای ویدجت های روی صفحه داشت ولی یک مشکل در آغاز ابتدا بود، توسعه دهندگان نمی توانستند ویدجت خود را بسازند!

برنامه جیمیل:

در آن زمان که G1 ساخته شده بود ، برنامه جی میل برای مدت زیادی از POP و IMAP برای یکپارچگی با برنامه های ایمیل تلفن همراه پشیبانی میکرد

اما مشکلی که وجود داشت این بود که هیچکدام از آن پروتکل ها برای پشتیبانی از ویژگی های منحصر به فرد برنامه جیمیل مناسب نبود مانند بایگانی کردن و برچسب کردن ایمیل ها

اما اندروید 1.0 این مشکل را با راه جدیدی حل نمود. ارسال و دریافت اطلاعات با جی میل بهترین تجربه تلفن همراه در بازار بود.

اندروید مارکت:

در حال حاظر تصور گوشی بدون اپ استور سخت میباشد اما زمانی که اندروید برای اولین بار عرضه شد ، دوره آغاز گسترش و انقلاب توسعه برنامه های موبایل بود.

در واقع مارکت اندروید در G1 های اولیه شباهت کمی به اندروید مارکت امروزی یعنی گوگل پلی داشت.

فقط تعدادی انگشت شماری برنامه در آن عرضه شده بود( تعداد برنامه که از یک اکوسیستم جدید انتظار میرفت). از لحاظ گستردگی برنامه خیلی غنی نبود ، گستردگی برنامه ها امکاناتی بود

که در طول چند نسخه بعد اضافه شده است. در عوض این مارکت دارای ردیفی از برنامه های گلچین شده توسط کاربر بود (بالای صفحه اصلی برنامه ها). مسئله مهم تر پشتیبانی از هر نوع سیستم پرداختی بود.

مشکلی که تا به حال حل نشده است.

قابل ذکر میباشد که گوگل رابط کاربری اندروید 1.0 را با کمک The Astonishing Tribe توسعه داد ،

یک شرکت سوئدی که مسئول آن بود ، سالها مشغول طراحی برخی از ویژگی های این رابط کاربری بود. اگر از نزدیک نگاه کنید

میتوانید ببینید که علامت شرکت The Astonishing Tribe در سمت چپ پلتفرم هک شده.ویدجت ساعت آنالوگ در اندروید 1.0 تا اندروید 2.2 مالمو خوانده میشد.

مالمو در قسمت کوچکی از قسمت پایینی از این ویدجت بصورت حروف خاکستری روشن دیده میشد در واقع تشکر و قدردانی از شرکت The Astonishing Tribe بود. مالمو محل استقرار این شرکت بود.

مدتی بعد این کمپانی توسط RIM برای طراحی رابط کاربری سیستم عمل BBX خریداری شد. بله نیازی به گفتن نیست رابطه بین گوگل و The Astonishing Tribe قطع شد.